Érettségi előtt álló diákok látogatása a Kormányablakban

A Premontrei Szent Norbert Gimnázium végzős tanulói tettek látogatást a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Bejczy utcai Kormányablakában.

A diákokat Szijj Katalin mb. osztályvezető köszöntötte, majd Gerencsér KrisztinaKormányablak munkatárs az integrált ügyfélszolgálati rendszerről tartott előadást.

A premontreis tanulók bepillantást nyerhettek a kormányablakban történő munkáról, megfigyelhették azt az ügyfelek, valamint az ügyintézők szemszögéből is, kiemelve az ügyfélközpontúságot és a segítőkész magatartást.

A felsőoktatási felvételi eljárásról, az elektronikus felvételi folyamatáról és az ügyfélkapun keresztül történő hitelesítésről kaptak tájékoztatást. A diákok megismerhették, hogy az ügyfélkapu valójában arra szolgál, hogy a netre fellépő ügyfél igazolhassa személyazonosságát.

A diákok több kérdést is feltettek Gerencsér Krisztinának. Elhangzott, hogy a felvi.hu felületén a jelentkezés során csak sorba lehet-e haladni a menüpontok kitöltésével. Az előadó elmondta, igen, először a személyes adatokat kell kitölteni, utána a „testreszabás menüpontot”, majd csak ezt követően lehet új jelentkezést rögzíteni és a további adatokat megadni.

A tanulók kíváncsiak voltak arra, hogy meddig lehet változtatni a jelentkezésen, illetve módosításokat tenni. Megtudtuk, hogy február 15. éjfélig van lehetőség új jelentkezés megadására és személyes adatok megváltoztatására. Ezt követően csupán a választott felsőoktatási helyek, szakok között lehet sorrendet módosítani és a dokumentumokat feltölteni.

Az előadás végén a kormányablak munkatársai ügyfélkaput létesítettek azoknak a tanulóknak, akiknek eddig még nem volt.

 

Forrás: kormanyablak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 13 =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing