Kormányablak átadás – Záhony, 2016. január 29.

2016. január 29-én, Záhonyban Dr. Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár Asszony, Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője, Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Helmeczi László, Záhony Város polgármestere és Halászné Laskai Szilvia, a Záhonyi Járási Hivatal hivatalvezetője adta át a megyénk 21. kormányablakát.

Dr. Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár Asszony ünnepi beszédében kiemelte, hogy 2015. év végére már országosan 240 kormányablak nyitotta meg kapuit, melyek egységes arculattal, fejlett informatikai rendszerrel szolgálják az állampolgárokat. Államtitkár Asszony hangsúlyozta, hogy a kormányablakok a tökéletes eszközök a közigazgatás reformjában, hogy elérhető legyen a cél, az elégedett ügyfél.

Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő Úr köszöntőjében visszatekintett a közigazgatási reform tervezésének idejére és elmondta, hogy fontos eredménynek tekinti, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 13 járás jöhetett létre.

Kozma Péter kormánymegbízott Úr köszöntőjében a kormányablakok megyei történetére emlékezett vissza a 2011. januárban elsőként átadott nyíregyházi kormányablaktól egészen a 2015. decemberében átadott nagyhalászi kormányablakig. Hangsúlyozta, hogy kezdetben csupán 31 ügykörrel indultak a kormányablakok, azonban a folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2016. január 15-től már 630 ügykörben intézhetik ügyeiket az állampolgárok az integrált kormányzati ügyfélszolgálatokon. Kormánymegbízott Úr kiemelte, hogy a záhonyi kormányablak átadása Záhony földrajzi elhelyezkedését és logisztika szerepét tekintve is jelentős, hiszen a járás kulcsszerepet játszik a magyar-ukrán kapcsolatok fejlesztésében. Magyarország kiemelt nemzetpolitikai érdeke és nemzetstratégiai célja a kárpátaljai magyar kisebbség szülőföldjén való boldogulása, magyarságának megőrzése, Magyarországgal való együttműködésének előmozdítása. „A Kormány éppen ezért, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja (Закарпатська область) együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációja érdekében dr. Grezsa Istvánt kormánybiztossá nevezte ki 2015. december 13. napjától. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal segítő szakszemélyzetet, valamint a feladatellátáshoz szükséges tárgyi eszközöket biztosít a fejlesztési feladatok kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos, dr. Grezsa István munkájához.”

Halászné Laskai Szilvia hivatalvezető Asszony beszédében köszönetet mondott a kormányhivatal és a záhonyi járási hivatal valamennyi munkatársának, a kivitelezőknek, műszaki ellenőröknek a kormányablak kialakításában végzett munkájukért.

A kormányablak átadást jelenlétével megtisztelte Gupalo Arkady, Ukrajna nyíregyházi konzulja és Balogh Oszkár, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség gazdasági felelőse is.

Az ünnepi beszédeket követően Dr. Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár Asszony, Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője, Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Helmeczi László, Záhony Város polgármestere és Halászné Laskai Szilvia, a Záhonyi Járási Hivatal hivatalvezetője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot és adták át megyénk 21. kormányablakát.

 

Forrás: kormanyablak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kilenc + nyolc =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing