Kormányablak nyílt a XVI. kerületben

A főváros huszadik kormányablakát adták át a XVI. kerületben. A korábbi okmányiroda átalakításával létrehozott új ügyfélszolgálatot dr. György István fővárosi kormánymegbízott, Szatmáry Kristóf, a kerület országgyűlési képviselője, valamint Kovács Péter, a kerület polgármestere nyitották meg.

Újabb integrált kormányzati ügyfélszolgálatot adtak át a fővárosban. A kormányablakban az okmányügyek mellett például TAJ-kártyával, Európai Egészségbiztosítási Kártyával, öregségi nyugdíj megállapításával, vagy családtámogatással kapcsolatos kérelmeket is benyújthatják az állampolgárok.

Dr. György István a modern magyar közigazgatás legnagyobb átalakításának nevezte a kormány által elindított közigazgatási reformot. Budapest kormánymegbízottja leszögezte, hogy kollégáival az a feladatuk, hogy helyt álljanak, és teljesítsék azokat az elvárásokat, amelyeket az ügyfelek fogalmaznak meg. – Fontos, hogy gyorsabb, hatékonyabb és egyszerűbb legyen az ügyintézés, ennek érdekében nyílnak a kormányablakok, illetve bővül az egy helyen elintézhető ügyek száma – fogalmazott dr. György István. – Másfél éve még csak 146 ügyet lehetett intézni a kormányablakokban, míg december 9-től már 509 különböző ügytípust, és a kormány döntéseinek köszönhetően ez a szám folyamatosan növekszik – mondta. Dr. György István szerint a legkiválóbbak közé tartozik a XVI. kerületi önkormányzat és a kormányhivatal kapcsolata, együttműködése.

– A magyar közigazgatás megújítása komoly feladat. A kormányablakok megnyitása hozzájárul egy olyan szolgáltató magyar állam létrehozásához, ahol minden adófizető állampolgár valóban azt érzi, hogy az állam őérte van. Bízom benne, hogy a kerületi kormányablak megnyitásával valóban magasabb színvonalra emeljük a helyi lakosok számára a közigazgatás minőségét – hangsúlyozta Szatmáry Kristóf, a kerület országgyűlési képviselője.

– Nagyon örülünk annak, hogy megújult a kerületi Kormányhivatal épülete és Kormányablak nyílt a kerületben. Így a kerületi polgárok lakóhelyükhöz közel minden hivatalos, állami ügyet el tudnak majd intézni. A Kormányhivatallal a kerületben mindig is példás volt az együttműködésünk. Köszönjük a szép belső teret és az ügyfélbarát hozzáállást – mondta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.

A fővárosban jövő május végéig további tíz helyszínen nyit új integrált kormányzati ügyfélszolgálatot a fővárosi kormányhivatal. Az állampolgároknak az államról alkotott képét, véleményét alapvetően meghatározza az, amikor ügyeik intézése során kapcsolatba kerülnek az állammal, s ezáltal képet alkotnak annak működéséről, társadalmi kapcsolatairól. Kívánságuk és egyben jogos elvárásuk is, hogy ügyeiket hatékonyan, rugalmas nyitvatartási időben, gyorsan és egyszerűen intézhessék, és ebben a közigazgatási eljárás által az állam segítséget nyújtson számukra.

Az egyablakos ügyintézési rendszer modelljeként működő második generációs kormányablakok december 9-től már 509 ügytípusban biztosítanak segítőkész ügyintézési lehetőséget az ügyfelek igényéhez igazított nyitvatartási időben, hétfőn korai, csütörtökön meghosszabbított ügyfélfogadási időben. Kiemelt kormányzati célkitűzés a továbbiakban is, hogy a kormányablakokban intézhető ügyek száma a Miniszterelnökség kezdeményezése folytán folyamatosan növekedjen.

 

Forrás: kormanyablak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − kettő =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing