Kormányablak nyílt Dombóváron

December 23-án adták át Dombóváron Tolna megye újabb integrált kormányzati ügyfélszolgálati irodáját. Az ünnepélyes átadáson dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Filczinger Ágnes járási hivatalvezető köszöntötte a meghívott vendégeket. Az átadást követően már a Dombóváron és környékén élők számára is megnyílt a lehetőség, hogy az egyablakos ügyintézésnek köszönhetően, gyorsan és hatékonyan intézhessék ügyeiket.

Az utóbbi években eddig soha nem látott, történelmi léptékű változás megy végbe a közigazgatásban, melynek célja egy új típusú közigazgatás, egy új típusú szemlélet kialakítása.

Dr. Horváth Kálmán köszöntőjében kiemelte, hogy a Kormány reformtörekvéseinek fontos célkitűzése a „Jó Állam” koncepciójának megvalósítása, a szolgáltató állam megteremtése, az állampolgárok gyors, hatékony, szakszerű és ügyfélbarát kiszolgálása.  A Dombóvári Kormányablak megnyitását követően büszkén mondható el, hogy Tolna megye minden járási székhelyén működik egyablakos integrált kormányzati ügyfélszolgálati iroda, melyekben jelenleg 509, de a tervek szerint a kormányzati ciklus végére közel 1000 ügykörben vehetik igénybe az ügyfelek az állami szolgáltatásokat.

A Dombóvári Kormányablak a Szent István tér 1. szám alatt, a régi okmányiroda helyén nyílt meg.  Filczinger Ágnes járási hivatalvezető hangsúlyozta, hogy az itt dolgozó 14 szakképzett ügyintéző testesíti meg a „Jó Állam” arcát. Képzettségüknek és tudásuknak köszönhetően, a 21. századi technikai feltételek mellett, 8+1 munkaállomáson biztosított a szakszerű feladatellátás, az ügyfelek megfelelő kiszolgálása.

Az ünnepi köszöntőket követően Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Amreinné dr. Gál Klaudia főigazgató és Filczinger Ágnes járási hivatalvezető a nemzeti színű szalag átvágásával átadta a Dombóvári Kormányablakot.

A hazai forrásból megvalósult fejlesztés eredményeként az épület teljesen akadálymentes, a helyiségek kiépítése, a technikai fejlesztések, az infokommunikációs eszközök kialakítása mind azt biztosítják, hogy a közigazgatás, mint szolgáltatás egyenlő eséllyel legyen elérhető mindenki számára.

 

Forrás: kormanyablak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × négy =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing