Kormányablak nyílt Hűvösvölgyben

Kormányablak nyílt a főváros II. kerületében, Hűvösvölgyben csütörtökön. A beruházást a kerületi önkormányzat finanszírozta.

 

Az átadáson Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere elmondta, hogy a kormányablak nemcsak a 17 ezres városrészt, hanem Nagykovácsit, Solymárt és a pilisi régiót is kiszolgálja. Az ott élőknek így már nem kell a tíz éve nyitott Margit körúti irodába menniük.

 

Az önkormányzat 70 millió forintot fordított a beruházásra.

 

A kerület vezetője arról is beszélt, hogy 2006-ban szakítani akartak azzal, hogy Pesthidegkút kapuja egy “lepusztult bódéváros”, amin szeretnének mielőbb átjutni az emberek. Azóta kialakították a Bánffy György emlékparkot, átalakították a forgalomtechnikát, új szolgáltatóház épült – sorolta, hozzátéve, hogy utóbbiban január végén posta is nyílik.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az államigazgatás méretének csökkentése és a szolgáltatás színvonalának javítása mellett foglalt állást. Jelezte, hogy a kormányablakok jelenleg 509 ügyet intéznek, és nagyságrendekkel könnyíti az emberek életét, ha minél többet ezek közül interneten keresztül is meg tudnak oldani.

 

A tárcavezető, helyi országgyűlési képviselő a főváros egyik leggyorsabban fejlődő kerületeként jellemezte a II. kerületet, utalva a Millenáris park bővítésére, a Klebelsberg-kastélyra, a Gül baba türbéjével összefüggő beruházásokra és arra is, hogy a főváros új elektromos buszai közül több a városrészben jár majd.

 

György István budapesti kormánymegbízott a modern közigazgatás óta a legnagyobb volumenű átalakításnak nevezte a mostanit. Tájékoztatása szerint májusra 30 kormányablak lesz a fővárosban és további 3 nyílik majd a nagy pályaudvarokon. A már meglévő kormányablakok eddig 1 millió ügyfél 1 millió 100 ezer ügyét intézték el – tette hozzá.

 

Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára arról számolt be, hogy országosan 225 helyszínen működnek kormányablakok, s év végéig további 15-öt adnak át. Közölte azt is, hogy döntöttek az ügytípusok körének bővítéséről, ami további 116-ot jelent.

 

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat − 3 =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing