Kormányablak nyílt Kispesten

Újabb kormányablakot nyitott meg a Fővárosi Kormányhivatal a korábbi XIX. kerületi okmányiroda helyén, a Városház téren. A teljesen felújított, korszerű ügyféltérben immár 528 különböző ügytípust intézhetnek el egy helyen a kispestiek. A kormány ingyenessé tett számos eljárást és illetéket, több ügy esetében pedig olcsóbb lett az eljárás, illetve számos ügyintézési határidő is csökkent év elejétől – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón dr. György István kormánymegbízott, aki dr. Ignácz Istvánnal, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Elektronikus Hivatala (KEKKH) elnökével, és Gajda Péter polgármesterrel közösen adta át az új kispesti kormányablakot.

Teljesen megújult ügyféltér, az eddiginél lényegesen több elintézhető ügytípus, valamint a korábbinál egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb ügyintézés várja az ügyfeleket Budapest Főváros Kormányhivatala a Kispesten megnyitott új kormányablakában. A korábbi okmányiroda felújításával létrejött integrált kormányzati ügyfélszolgálat átadásával immár 23 ilyen modern kormányablak működik a fővárosban, ahol számos olyan ügyet egy helyen elintézhetnek az állampolgárok, amelyekért eddig különböző helyszínekre, távolabbi kerületekbe kellett utazniuk.

Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja a megnyitón kiemelte, a kormányablak nemcsak a megújult forma, hanem a tartalom miatt is komoly előrelépést jelent az okmányirodához képest. Az okmányügyek mellett többek között például a TAJ-kártyával, Európai Egészségbiztosítási Kártyával, öregségi nyugdíj megállapításával, vagy családtámogatással kapcsolatos kérelmeket is benyújthatják az állampolgárok.

– A kormány annak érdekében indította el a közigazgatás átfogó átalakítását, hogy az itt élők lakóhelyükhöz közel, kényelmesebben, hatékonyabban és gyorsabban elintézhessék ügyeiket, vagy igénybe vehessék az állami szolgáltatásokat – mondta a kormányhivatal vezetője, s hozzátette, a kormány 2016. január elsejétől számos eljárási díjat eltörölt, illetve csökkentett. Dr. György István hangsúlyozta, az állami rezsicsökkentés keretében többek között ingyenes lett a lakcímkártya, a diákigazolvány, és az első jogosítvány igénylése, a többgyermekes családok pedig kedvezményt kapnak a gyerekek útlevelének kiváltásához. A kormány bürokráciacsökkentő intézkedéseinek köszönhetően pedig egyszerűsödnek a hatósági eljárások, átlagosan 25 százalékkal csökkennek az ügyintézési határidők, vagy például mentesülnek az engedélyezési eljárások alól a 160 m2-nél kisebb lakóingatlanok tulajdonosai.

– Országszerte nagy a  roham az új típusú személyazonosító igazolvány igénylésében, eddig  79 ezer új igénylés érkezett, a kollégák azonban itt, a XIX. Kerületi Kormányablakban is felkészültek a feladatra. Nagyon népszerű, ingyenes okmányról van szó, melynek létrehozása hozzájárul ahhoz, hogy egy gondoskodó, szolgáltató közigazgatás legyen Magyarországon – mondta, dr. Ignácz István, a KEKKH elnöke.

A fővárosban 2016. első félévének végéig összesen harminc kormányablakot nyit a Fővárosi Kormányhivatal, ezt követően a három nagy pályaudvaron is nyílik majd ilyen ügyfélszolgálat. A kormány az idei évben folytatja a kormányablakokban elintézhető ügykörök számának további növelését, illetve az interneten keresztül elérhető elektronikus ügyintézés terén is előrelépések várhatók. A budapesti kormányablakokban 2015-ben mintegy 670 ezer ügyfél összesen 730 ezer ügyet intézett el.

 

Forrás: kormanyablak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × kettő =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing