Több mint ötmilliárd forint a foglalkoztatási szolgálatok fejlesztésére

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségeit 5 milliárd 350 millió forintos európai uniós forrásból fejlesztették országszerte, a kiemelt projekt során 54 helyszínen újul meg a szolgálat infrastruktúrája – erről Ambrus Ilona, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságért felelős helyettes államtitkára számolt be szerdán Budapesten, a projekt zárórendezvényén.

Hozzátette: a projekt során felújították és akadálymentesítették a kirendeltségek épületeit, korszerűsítették a berendezéseket, valamint modernizálták az informatikai rendszereket és új eszközöket is beszereztek az állampolgárok minél jobb színvonalú kiszolgálására.

A projektet 2012-ben a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal közösen kezdte megvalósítani, majd a munkaügyi hivatal megszűnésével az NGM vette át – ismertette.     A projekttel párhuzamosan zajló kormányablak-beruházások is befolyásolták a megvalósítást, 12 településen közös ügyféltérben alakították ki a kormányablakokat és a foglalkoztatási szolgálat helyiségét – számolt be a helyettes államtitkár.     Varga Zsolt, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal projektmenedzsere az MTI-nek elmondta: nagyrészt a meglévő épületeket újították fel, de ingatlanvásárlásra is sor került. Az eddigi visszajelzések szerint másképp viselkednek az emberek a megújult környezetben, sokkal együttműködőbbek – tette hozzá.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 + kilenc =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing