Újabb kormányablak a legnagyobb kerületben

Megnyílt Budapest legújabb kormányablaka a főváros legnagyobb lélekszámú kerületében. Újbudán így immár három kormányablak működik, amelyekben az ország többi integrált kormányzati ügyfélszolgálatához hasonlóan mintegy 630 különböző ügyet intézhetnek el az ügyfelek. Az új kormányablakot dr. György István kormánymegbízott, Hoffmann Tamás polgármester, és dr. Pintér Beatrix, a kormányhivatal XI. kerületi hivatalának vezetője adták át.

Hivatalosan is megnyitották a főváros huszonkettedik kormányablakát Újbudán, a XI. kerületi Polgármesteri Hivatal épületében, a Bocskai úton. A Hengermalom úti Új Buda Centerben, illetve a Budafoki úton működő kormányablakok mellett ez a harmadik integrált kormányzati ügyfélszolgálat a 150 ezer fős kerületben. A korábbi okmányiroda helyiségében az új típusú ügyfélszolgálat megnyitásával – a klasszikus okmányirodai ügytípusok mellett – többek között olyan ügyekben is eljárhatnak az ide betérők, mint a TAJ- kártya vagy az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiállítása iránti kérelmek benyújtása, továbbá a különböző családtámogatásokat (gyed, gyes, csed) is igényelhetik, emellett itt kérelmezhetik az öregségi nyugdíj megállapítását is.

Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja beszédében felidézte, hogy míg 2014 nyarán csak 146 különböző ügytípust lehetett elintézni a kormányablakokban, mára ezt a számot mintegy 630-ra bővítette a kormány. Annak érdekében, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz közel intézhessenek minél többféle ügyet, a kormány a jövőben további 600-zal bővíti majd azoknak az ügytípusoknak a számát, amelyekkel az ügyfelek felkereshetik a kormányablakokat. Rámutatott, hogy a gyors, hatékony ügyintézés az itt dolgozó ügyintézőkön is múlik, akiknek megköszönte a munkáját. Emlékeztetett: júliustól bevezeti a kormány az új életpályamodellt, amely jelentős bérfejlesztéssel is jár majd.  A kormánymegbízott azt is elmondta, összesen 33 kormányablak kialakítását tervezik a fővárosban, köztük kettő a legforgalmasabb pályaudvarokon működik majd. Végül köszönetet mondott Hoffmann Tamás polgármesternek és a kerületi képviselő-testületnek a hivatalok közötti jó együttműködésért, illetve az önkormányzat hozzáállásáért, amelyet a kormányablakok kialakítása kapcsán tanúsított.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere üdvözölte, hogy a kerületben immár három kormányablakban várják széleskörű ügyintézési lehetőségek az itt élőket, illetve mindazokat, akik a városrészben kívánnak az állammal kapcsolatos ügyeikben eljárni.

 

Forrás: kormanyablak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × öt =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing