Újabb kormányablakot adtak át a IX. kerületben

A főváros huszonegyedik, és Ferencváros második kormányablakát adták át a Bakáts téren. A korábbi okmányiroda átalakításával létrehozott új ügyfélszolgálatot dr. György István fővárosi kormánymegbízott és dr. Bácskai János, a IX. kerület polgármestere nyitották meg.

Újabb integrált kormányzati ügyfélszolgálatot adtak át a fővárosban. A kormányablakban az okmányügyek mellett például TAJ-kártyával, Európai Egészségbiztosítási Kártyával, öregségi nyugdíj megállapításával, vagy családtámogatással kapcsolatos kérelmeket is benyújthatják az állampolgárok. Ferencvárosban immár nem csak a Koppány utcai bevásárlóközpontban, hanem a Bakáts téren, a korábbi okmányiroda átalakításával és teljes felújításával létrehozott korszerű ügyféltérben is működik kormányablak. A tágas ügyfélszolgálatba betérők 509 különböző ügytípusban járhatnak el, olyanokban is, amelyekért korábban távolabbi kerületekbe kellett utazniuk.

Dr. György István, Budapest főváros kormánymegbízottja úgy fogalmazott, hogy a IX. kerületi kormányablak átadása egy olyan sorozat része, amelynek eredményeként május végére összesen 30 ilyen ügyfélszolgálat lesz Budapesten, emellett a későbbiekben a három nagy pályaudvaron nyílik majd kormányablak. A kormánymegbízott elmondta, a magyarországi modern közigazgatás legnagyobb átalakítása zajlik most. – Az a jó, ha az állampolgárok ebből csak annyit vesznek észre, hogy ha belépnek a kormányablakba, akkor egyrészt rendezett, esztétikus körülményeket találnak, de formánál is fontosabb a tartalom, vagyis az, hogy ügyeiket lehetőleg gyorsan, hatékonyan és kevés várakozási idővel tudják elintézni, és elégedetten távozhassanak. Mint mondta, a kormányablak-projekt a közigazgatás átalakításának zászlóshajója. – Örömmel jöttünk a Ferencvárosba, hiszen a IX. kerületi önkormányzat az egyike azoknak, amelyekkel kiváló a kormányhivatal kapcsolata, példaértékű a hozzáállást tanúsítanak az állami ügyintézés segítése iránt is.

A kormány rendkívül fontos közigazgatási egységekként tekint a kerületi- illetve járási hivatalokra, jelentősen nő majd a hatáskörük. Dr. György István azt is elmondta, hogy Lázár János miniszter úr bejelentette az állami tisztviselői kar létrehozását. Ehhez a kapcsolódva a kormány elindítja 2016. második félévében a köztisztviselői életpálya modellt, amely első körben a kerületi- és járási hivatalok munkatársai számára jelent 30 százalékos béremelést, amelyet további fokozatos 5 százalékos béremelések követnek, egészen 50 százalékig. Ezzel szeretné a kormány nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is elismerni és megbecsülni mindazok munkáját, akik nap mint nap fogadják az ügyfeleket és elintézik az ügyeiket.

Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere büszkén jegyezte meg, hogy talán nem véletlen, hogy a kormányablakok a kerület szeretett klubja, a Fradi színeit viselik. Ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a színvonalas ügyfélkiszolgáláshoz a színvonalas kinézetű ügyféltér is hozzátartozik, ahol az új integrált ügyfélszolgálat 509 fajta ügyben nyújt segítséget és tájékoztatást az állampolgárok részére a hatósági ügyek intézésében. Külön örömét fejezte ki, hogy a kormányablak átadásához kapcsolódóan új, akadálymentesített bejáratot kapott az Önkormányzat épülete és ügyfélszolgálati irodája is.

A fővárosban jövő május végéig összesen harminc helyszínen nyit új integrált kormányzati ügyfélszolgálatot a fővárosi kormányhivatal. Az állampolgároknak az államról alkotott képét, véleményét alapvetően meghatározza az, amikor ügyeik intézése során kapcsolatba kerülnek az állammal, s ezáltal képet alkotnak annak működéséről, társadalmi kapcsolatairól. Kívánságuk és egyben jogos elvárásuk is, hogy ügyeiket hatékonyan, rugalmas nyitvatartási időben, gyorsan és egyszerűen intézhessék, és ebben a közigazgatási eljárás által az állam segítséget nyújtson számukra.

Az egyablakos ügyintézési rendszer modelljeként működő második generációs kormányablakok december 9-től már 509 ügytípusban biztosítanak segítőkész ügyintézési lehetőséget az ügyfelek igényéhez igazított nyitvatartási időben, hétfőn korai, csütörtökön meghosszabbított ügyfélfogadási időben. Kiemelt kormányzati célkitűzés a továbbiakban is, hogy a kormányablakokban intézhető ügyek száma a Miniszterelnökség kezdeményezése folytán folyamatosan növekedjen.

 

Forrás: kormanyablak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × kettő =

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing